Ondernemers met een verhaal

De ondernemers die samenwerken met Het Nimweegs Kerstpakket hebben ieder hun eigen verhaal en achtergrond. Sociaal en duurzaam zijn termen die onlosmakelijk verbonden zijn met de lokale ondernemers die met passie hun producten blijven ontwikkelen.

Producten die niet alleen leuk zijn om te krijgen, maar ook positief bijdragen aan onze mooie regio! Lees hieronder de verhalen:

Nijmeegskerstpakket-new1
Oersoep Speciaalbier

Oersoep - Speciaalbier

Oersoep is een Nijmeegse craft beer brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Op basis van creativiteit, ambacht en plezier probeert Oersoep de wereld te prikkelen met eigenzinnige bieren en spannende smaken. Smaakt het biertje naar meer? De brouwerij vind je, evenals het bijbehorende brouwcafé STOOM Beer & Food, op het Honigcomplex: een voormalig fabrieksterrein aan de Waal op loopafstand van de Nijmeegse binnenstad waar zo’n 150 culturele en ambachtelijke bedrijven zijn gevestigd. Ga gerust een keer sfeer proeven bij deze bijzondere brouwerij!

Oregional - Fruitsap

Dit heerlijke sapje is gemaakt van appels en vlierbessen uit Ressen, nabij Nijmegen. Sinds 1985 wordt hier milieuvriendelijk geteeld. In de boomgaard waar o.a. appels, peren en pruimen worden verbouwd heerst zodoende een biologisch evenwicht.

Oregionaal fruitsap
Nijmegin

Nijmegin - Gin van eigen bodem

Nijmegin wordt natuurlijk op ambachtelijke wijze gedistilleerd. De authentieke potstill is gekroond met een koperen helm voor de ultieme smaakoverdracht. Alle botanicals worden tot de laatste bes afgewogen zodat iedere fles Nijmegin precies even smaakvol is! De heerlijke honing wordt meegedistilleerd voor de heerlijke zachte smaak. Hierdoor is de gin niet alleen lekker te drinken als cocktail, maar is het ook een aanrader een glaasje puur te proeven! Zo proef je de flora van de omgeving extra goed!

Wijchense Molen - Cake mix

Lang, lang geleden (in 1799) is de Wijchense Molen in opdracht van Joan Carel d’Osy gebouwd door Michiel Schoonwater. Vandaag de dag huist in het onderste gedeelte van dit monument een winkel en beschikt de Wijchense Molen over een webshop, die allebei voorzien in alle benodigdheden voor de thuisbakker. Brood- en cake mix, noten, zaden en vruchten, talloze soorten meelsoorten en verschillende streekproducten zijn slechts een greep uit het assortiment van de Wijchense Molen. Heb je inmiddels trek gekregen van dit verhaaltje over de Wijchense Molen? Probeer dan snel de Pannenkoeken Mix!

Wijchense Molen Molencake
De Blauwe Druif Biologische wijn

Wijnhandel in de Blauwe Druif - Biologische Rode Wijn

Gelegen in de wijk Hazenkamp is Wijnhandel “in de Blauwe Druif” al 40 jaar een begrip in Nijmegen. U kunt er terecht voor een zeer ruim assortiment aan wijnen  uit alle windstreken (>700)  , meer dan 600 verschillende speciaalbieren en vele soorten gedistilleerd waaronder Whisky, Gin en Rum!

Fruitbedrijf de Woerdt - Jam

In Ressen, onder de rook van Nijmegen, is het moderne fruitbedrijf De Woerdt gevestigd. Sinds 1985 wordt hier milieuvriendelijk geteeld. In de boomgaard waar o.a. appels, peren en pruimen worden verbouwd heerst zodoende een biologisch evenwicht.

Jam De Woerdt
Waterfles Dedicated

I Love Nijmegen - Waterfles

Ilovenijmegen.nl (je hoort het al in de naam) is dé webshop van Nijmegen, vol met Nimweegse producten. Speciaal voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Initiatiefnemer en oprichter van de webshop is Jan Diebels, eigenaar van kledingzaken Dedicated (Koningsplein) en Daily Fresh (Marikenstraat). Diebels: "Bij mijn klanten bemerkte ik een behoefte aan het uiten van hun trots op Nijmegen, op de stad en de cultuur waaronder het Nimweegs dialect. Een centrale plek waarop zij echt Nijmeegse producten konden vinden ontbrak echter. Tot nu dus. Op de webshop ilovenijmegen.nl kan iedereen die houdt van de stad iets van zijn interesse vinden". En nu dus ook samen met het kerstpakket van Nijmegen!

Bakkerij 't Kraayennest - Bonbons

Ambachtelijke bonbons uit eigen chocolaterie: Chocolaay van Kraay! De familie Van Kraaij bakt al sinds 1937 ambachtelijk brood. De eerste echte bakkerij is geopend in een prachtige winkel aan de Leemweg in Wijchen. De geur van de bakkerij was in de hele straat te ruiken. De winkel mag zich al snel verheugen in een groeiende belangstelling. Hier leert hij zijn zoon Henk, die later de winkel zal overnemen, de fijne kneepjes van het vak. Inmiddels niet meer weg te denken uit de regio Nijmegen en daarom ook dit jaar weer deze heerlijke bonbons in Het Nimweegs Kerstpakket!

Bakkerij t Kraaijennest BonBons
Van Eigen Deeg Koekjes

Koekjes Van Eigen Deeg

De koekjes van Van Eigen Deeg zijn niet zomaar koekjes. Van Eigen Deeg heeft als missie om de wereld te verblijden met ambachtelijke, authentieke en duurzame koeken, die met liefde en passie zijn bereid. Door zo veel mogelijk een beroep te doen op biologische grondstoffen en gebruik te maken van plasticvrije verpakkingen probeert Van Eigen Deeg op verantwoorde wijze de allerlekkerste koeken te maken. In het assortiment van de winkel, die aan de Wolfstraat in Nijmegen is gevestigd, zijn op dit moment 9 verschillende soorten koeken opgenomen. Jammie!

Marble Pong - Nijmeegs knikkerspel

Marble-Pong is een fantastisch nieuw knikkerspel, bedacht door 2 jonge ondernemers uit Nijmegen, die de nostalgie van het knikkeren op het schoolplein weer helemaal terug moet brengen in de vorm van een tafelspel. Het is een heus gezelschapsspel geschikt voor iedere leeftijdsklasse en zal voor eens en altijd bepalen wie de echte knikkerkampioenen zijn.

Marble Pong
BoulesBitesBar

BoulesBitesBar - Jeudeboule!

Deze fantasitsche Jeudeboule locatie in hartje Nijmegen, lees Oranjesingel, moet je hebben bezocht! Dit jaar in Het Nimweegs Kerstpakket 1 uur gratis Jeudeboule met jouw familie, vrienden óf collega's!

Nog vragen of klaar om te bestellen? We horen graag van je!

Scroll naar top